Vigtige tips til online marketing

Skærm viser: Vigtige tips til online marketing
Vigtige tips til online marketing. Følgende er tænkt som inspiration til dig med en virksomhed, der endnu ikke aktiv med online marketing.

Vigtige tips til online marketing

Sådan kommer du i gang med online marketing. Følgende er tænkt som inspiration til dig med virksomheden, der endnu ikke er aktiv med online marketing. De vigtige tips til online marketing er godt nok elementære, men alligevel af stor vigtighed og bør danne grundlag for eller udfordre din strategi ud i online marketing. Det er i dag afgørende for din fremtidige konkurrencedygtighed, at du etablerer en online marketing strategi.

 

Vigtige tips til online marketing: 

Få den rigtige hjemmeside

Før du designer en ny hjemmeside bør du undersøge dine konkurrenter – hvem gør det godt online? Lær af deres strategi og gør det endnu bedre. Husk at hjemmesider skal være tilegnet dine “gæster”, dine gæsters behov og bør også efterleve reglen om, at gæsten let skal kunne finde rundt på din hjemmeside.

Gæsten skal på intet tidspunkt være i tvivl om næste skridt. Hvis du har brug for et tjek af din hjemmeside foretager jeg gerne en hjemmeside analyse og hvis det er nødvendigt, en efterfølgende søgemaskineoptimering. Hjemmesiden skal i øvrigt designes med bl.a. nedenstående i tankerne:

  • Design en søgemaskineoptimeret (SEO) hjemmeside
  • Mobil venlig (responsive) hjemmeside der tilpasser sig alle platforme – computere, tablets og smartphones.
  • Benyt eventuelt AdWords for at kick-starte trafikken mod din hjemmeside
  • Producer læse- og SEO venlige tekster der skrives i øjenhøjde med dine besøgende.
  • Forhold dig med mellemrum kritisk til din hjemmeside og til indholdet – ryd op.

 

Vigtige tips til online marketing: 

Send nyhedsbreve

Det er ikke nok bare at udsende nyhedsbreve. Det er vigtigt af segmentere dine modtagere, altså at opdele dem i interessegrupper eller lister. På den måde er du sikker på at indfri dine modtageres forventning til indhold, tilbud etc. Gennemgå eventuelt dine kunders eller besøgenes adfærd og interesser, og tilrettelæg dine mail lister efter dette.

Opsæt automatiserede mail processer (automated mail), som kan være en serie af mails, der udsendes i forudbestemt interval og på baggrund af dine besøgenes adfærd. Eksempelvis når en besøgende tilmelder sig dine nyhedsbreve eller foretager køb.

 

Vigtige tips til online marketing: 

Benyt nyhedsbrev tilmeldings formular

Benyt en pop-up eller slide-in samt en statisk tilmeldings formular til nyhedsbrev, så besøgende på din hjemmeside kan tilmelde sig og modtage dine konkurrencer, kampagner, nyhedsbreve m.m. Giv noget i bytte for mailadressen – eksempelvis freebies i form af rabat på første ordre, eBooks, deltag i lodtrækning, tips og gode råd.

 

Vigtige tips til online marketing: 

Vær tilstede på sociale medier

Opret eventuelt en Facebook side for din virksomhed og husk på at din Facebook side skal være interessant, relevant og opdateret, så besøgende inspireres til at dele netop dit indhold. Din annonce skal også være interessant og designes, så den er tilegnet Facebooks univers. Påbegynd eventuelt annoncering på Facebook Business.

 

Vigtige tips til online marketing: 

Start en Blog

Af mange grunde bør du starte en blog. Du kan med nye blog indlæg og tilhørende nye keywords forbedre din status eller rangering i søgemaskiner og samtidig opbygge et godt tillidsforhold til dine kunder. Din blog bliver også et fora, hvor du kan producere indlæg med gode råd, dele informationer og også modtage kommentarer fra dine kunder.

 

Vigtige tips til online marketing: 

Monitorer og analysér

Installér Google Analytics kode på alle sider og opstil dine mål for hvad brugerne skal gøre på din hjemmeside og på dine landing pages. Sørg som minimum for at dine vigtigste sider er konverterings optimerede. Brug knapper der tydeligt er knapper. Foretag splittest af alle vigtige elementer på din hjemmeside. Foretag konverteringssporing i Google Analytics og optimér din hjemmeside løbene.

BRUG FOR HJÆLP?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *